Garmin Zumo XT problemen op MAC

Garmin en MAC is niet altijd een goed huwelijk. Bij de Zumo XT geeft dit soms wat (kleine) problemen. Zo wordt de Garmin Zumo XT niet meteen herkend door Garmin Basecamp of wordt de Zumo niet weergegeven als een verwisselbare schijf enz. Op deze vragen en anderen vind je hier de oplossing. 

Routes doorsturen via smartphone: 

Het is niet een probleem maar een herinnering. Met de oudere Zumo modellen was je verplicht om routes door te sturen via de kabel of SD kaart. Met de Zumo XT kan je ook routes doorsturen met het programma Drive. Zie hier: https://www.garmin.com/nl-BE/p/666925. Wil je het alsnog met je MAC doorsturen, lees dan zeker verder!

Gamrin Express / Basecamp herkent je Zumo XT niet op MAC? 

Garmin Express en Basecamp mogen niet niet tegelijk open staan, dit zorgt voor problemen bij het herkennen van het toestel. In Garmin Express kan je bij instellingen ervoor kiezen dat dat Garmin Express niet mag opstarten als je een toestel aansluit en instellen dat het niet op de achtergrond mag draaien. Na het aanpassen dien je Garmin Express volledig af te sluiten. Nadien zal zou je Zumo XT wel herkend moeten worden in Basecamp. Omgekeerd is het ook van toepassing, Garmin Express kan je Zumo XT alleen maar zien als Basecamp volledig afgesloten is.

Zumo XT zichtbaar maken als verwisselbare schijf:

Om je Zumo XT zichtbaar te maken op je MAC moet je het programma Android File Transfer installeren, dit is een gratis programma, zie: https://www.android.com/filetransfer/. Van zodra dit geïnstalleerd is zal je zien dat de Zumo XT zichtbaar wordt en kan je bestanden uitwisselen.

 

Hopelijk was bovenstaande een oplossing voor je probleem. Heb je nog een ander probleem? Contacteer ons op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 016/26.22.80. 

Nog geen Garmin Zumo XT? Kijk dan HIER.