Gratis verzending vanaf € 50

0

Edge Touring ( Plus )

Edge Touring ( Plus ) software update 2.80

24/11/2015 (FDK) - Er is sinds november een nieuwe interessante software update uit voor de Edge Touring ( plus ) modellen, 2.70 naar 2.80.

Het is nu mogelijk om een koers na te rijden zonder begeleiding en zonder dat deze herberekend wordt. Je bent m.a.w. 100% zeker dat je de route gaat rijden die jij hebt gedownload op het toestel! Voor wie dit interresant is en waarom dit interessant is lees je hier!

 

 

Change History van de Garmin website:

Changes made from version 2.70 to 2.80:
o Added Course Turn Guidance settings.
o Showed an prompt for searching invalid countries.
o Automatically scale map to view a location.
o Set the proper map scale to add a map location for Route Planner.
o Disable the address search and the intersection search while the map is not available.
o Fixed issues that cancel the prompt pages.
o Fixed an issue of the custom POI loading.
o Fixed an issue of searching locations.
 
Waarom is dit interessant?
Je kan de koersbegeleiding gaan uitzetten bij de instellingen van de Edge Touring modellen. Hierdoor wordt de koers niet meer berekend maar laat hij de originele track/ spoor gewoon zien op de kaart. Hij legt de tracklijn bovenop de kaart zonder er eigenlijk iets mee te doen. Je bent dus 100% zeker dat je die rit gaat rijden die jij hebt gedownload of gecreëerd maar dan zonder begeleiding. Dit heeft zo zijn voordelen voordelen, zie hieronder.
 
Mensen die met een outdoor GPS werken zullen dit herkennen. Daar is het namelijk mogelijk om te werken met een spoor/track ( zonder begeleiding ) of met een route ( met begeleiding ). Dit principe is dus nu ook mogelijk om de Edge Touring modellen.
 
Wandelen: 
Bij outdoor ( wandel ) toestellen van Garmin werk je vaak met tracks. Wanneer je een track nawandelt/ nafietst zal je geen begeleiding krijgen. Dus geen biep signalen of pijltjes bij elke afslag. De track wordt getoond op de kaart en jij moet deze volgen, that’s it. 
Als wandelaar heb je tijd genoeg en ga je redelijk traag waardoor je horendol zou worden van al die biepjes.  Je kon deze afzetten op de Edge Touring via wat omwegen maar het feit dat je deze nu simpel kan afzetten met 1 knop is zeer praktisch. 
 
Mountainbiken:
 
Opsplitsen van MTB track
Wanneer je een mountainbike tocht gaat narijden wordt deze op de Egde Touring omgezet naar een koers, hij gaat deze gaan herberekenen op zijn kaart. Het nadeel aan deze kaart is dat niet alle kleine paden er op staan. De Edge Touring gaat indergelijke gevallen waar hij de weg niet kent de originele track lijn laten zien maar gaat je ook de alternatieve route laten zien die de GPS heeft berekend via een dikke paarse lijn. Dit kan voor verwarring zorgen onderweg. Bij het narijden zonder begeleid zal je deze dikke paarse lijn niet meer zien maar gewoon de kleine paarse lijn. Hierdoor ben je 100% zeker dat je de juiste route volgt.
 
Koersbegeleiding niet kunnen volgen
Bij het moutainbiken heb je vaak korte stukken waar je snel links – rechts – links draait. Wanneer de Edge Touring begeleiding geeft kan deze soms niet goed volgen met de begeleiding en hapert hij bij deze snellere stukken. Deze haperingen zal je niet meer voorhebben bij het narijden zonder begeleiding omdat deze er gewoon niet meer is.
 
Lange afstanden fietsen:
Bij het omrekenen/berekenen van trajecten boven de 100 km heeft de Edge Touring soms wat moeite. Soms durft de begeleiding uitvallen, de koers valt weg of loopt anders,... Ook dit verhelpt het afzetten van de afslagbegeleiding/ koers berekening. 
 
Hoe verander je de koers begeleiding?
Instellingen -> routeopties -> Course Turn Guidance, deze zet je uit.  Nu zal je geen begeleiding meer krijgen.
Vervolgens krijg je ook de mogelijkheid om je ‘Off Course Warnings’ uit te zetten.  D.w.z. dat van zodra je van de route  afwijkt je een waarschuwing krijgt ( of niet ).

Zie afbeelding: