Garmin Zumo XT vs. Zumo XT2

In april 2023 is de nieuwe Garmin Zumo XT2 uitgekomen. Wat zijn de belangrijkste verschilen met de Zumo XT? Kan een toestel nog beter worden? Waarom moet je toch de upgrade doen? Dat lees je hier!​


GROTER EN HELDER SCHERM


De nieuwe Zumo XT2 heeft een 6 insch scherm gekregen én de lichtsterkte is verbeterd. Dus nog een stuk betere afleesbaarheid. De Zumo XT had een 5,5 insch scherm. Ondanks het grotere scherm is het toestel zelf niet veel groter. 
Afmetingen:
Zumo XT: 12,1 x 6,8 cm
Zumo XT2: 13,3 x 7,5 cm


NIEUWE ROUTEPLANNER MÉT MICHELIN GROENE GIDS


Eén van de belangrijkste vernieuwingen op de nieuwe Zumo XT2 is de vernieuwde routeplanner met geïntegreerde Michelin wegen.

Vernieuwde routeplanner: 
De nieuwe routeplanner op het toestel werkt een stuk makkelijker dan op de Zumo XT. Zo kan je makkelijk punten toevoegen aan de route, route verslepen en kan je extra criteria kiezen waarmee hij moet rekening houden: zoals de 'Fraaie wegen van MICHELIN', Populaire paden (Moto),enz. Deze 'lagen' legt hij bovenop de getoonde kaart en zo kan je minitieus je tocht voorbereiden.

Michelin groene wegen:
In de routeplanner op het toestel staat er een knop waarmee je kan aanduiden dat je op Michelin wegen wilt navigeren. Duid je deze aan dan zal je de groene wegen op je kaart zien verschijnen.


GROEPSTRACKING


Via de Tread app op je smartphone of via de optionele Group Ride Tracker kan kan je zien waar je vrienden zich bevinden. Je ziet waar ze rijden op de kaart van je GPS.
Via de app zal hij via het data netwerk van je GSM je postitie en die van je vrienden doorsturen. 
Via de Group Ride Tracker zal je positie via VHF doorgestuurd worden (zoals een walkie-talkie) en heb je dus geen mobiele dekking nodig.


NIEUWE APP: TREAD APP


Bij de nieuwe Zumo XT2 hoort ook een nieuwe app, Tread app. De app kan je gebruiken om routes door te sturen naar het toestel, routes te maken, waypoints in te voeren, enz.
De Tread app zal stilletjesaan Basecamp van op de computer vervangen. Wil je nog Basecamp gebruiken of heb je nog oude GPX routes? Geen paniek, deze zijn nog steeds compatibel!


KAARTDEKKING VAN DE HELE WERELD


Op de Zumo XT2 is het mogelijk om kaarten van de hele wereld te plaatsen, dit zowel offroad als onroad. Ga je dus offroad rijden in Marokko, geen probleem! Al de kaarten komen ook met een levenslange kaartupdates. Dus je bent steeds zeker van de laatste nieuwe versie.

De Zumo XT2 is vanuit de doos voorgeladen met twee regio's:
Europa: CN Europe NT - TopoActive Eruope - EU Adventure Roads & Trails
Middle East: Middle East en N Africa - TopoActive Eruope - EU Adventure Roads & Trails


SNELLERE PROCESSOR


In alles bij het gebruik van de Zumo XT2 merk je dat de snelheid nog beter is dan de Zumo XT. De Zumo XT had heel soms momentjes waar hij een korte vertraging had, dit zal je niet zien bij de Zumo XT2.


ANDERE HOUDER VOOR OP DE MOTOR


De Zumo XT2 heeft een nieuwe houder en nieuwe kabel gekregen.


USB-C I.P.V. MINI USB


Zoals bij de meeste toestellen heeft Garmin op de Zumo XT een USB-C aansluiting voorzien waar dit nog bij de Zumo XT een mini-USB was. Een logische keuze.

Kan de Zumo XT2 in de houder van de Zumo XT?

 

Ja dat kan, maar is niet aan te bevelen. De Zumo XT2 is een behoorlijk stukje zwaarder en je zult zien dat de vergrendeling van de XT2 houder een stuk steviger aanvoelt dan van de XT1. De veer die je in moet drukken is een stukje zwaarder. Daarnaast zit er in de motorkabel van de XT2 geen omvormer meer en werkt de XT2 dus op 12 volt. Overigens werkt de XT2 ook op de 5 volt die uit de motorkabel van de XT1 komt. Andersom kan het in ieder geval niet, dus een XT1 op de XT2 houder. Bij een nieuwe XT2 wordt de nieuwe houder en kabel meegeleverd, het advies is dan ook om die te gebruiken. Beschik je nu over een XT1 en vervang je die dan zul je die toch ook weer moeten verkopen met een motorhouder en kabel, je kunt daar niet de houder en kabel van de XT2 bij leveren.

Gerelateerde berichten