Review Shokz Roadwave

De Shokz Roadwave is de nieuwe bluetooth headset in de Shokz-familie. Om de bril goed te testen hebben we de bril aan Dirk Delvaux meegegeven. Een fietskoerier in Leuven die dag in dag uit op zijn fiets te vinden is. Wat denkt hij van de nieuwe Shokz Roadwave? Dat lees je hier! (19/10/2022)

Review Roadwave, Sport audio Sunsglasses (Shokz)
Als fietskoerier is mijn cargobike mijn bureau en regel ik de meeste ritten al rijdend. Met handenvrij bellen op de fiets verdien ik mijn boterham.
Er zijn al verschillende bluetooth oordopjes en headsets in en langs mijn oren gepasseerd. De meeste met een goede geluidskwaliteit ... als ik stilsta.
Maar van zodra ik al fietsend opneem, krijg ik geregeld opmerkingen: "Dirk, rijd je door een orkaan?" of "staat het raam van jouw fiets open?". 
 
Glashelder geluid dankzij Wind-noise reduction
Ik ben dan ook benieuwd naar de geluidsprestaties van de Roadwave Sport Audio Sunglasses. Het is de eerste keer dat ik 'bone conduction' uitprobeer. Verbinding maken met mijn telefoon gaat vlot en vanaf het eerste testgesprek ben ik aangenaam verrast door het uitstekend stereogeluid zonder ruis. Mijn telefoon gaat over. Ik neem op en begin tegelijkertijd te fietsen. "Of ik een pakje naar de Tervuursevest kan brengen". Ik hang op en besef pas enkele km's verder dan ik geen opmerking kreeg over het geluid. Ook de rest van de dag verloopt geruisloos, zelfs bij een strakke tegenwind langs de vaart. 
 
Licht, comfortabel en veilig
De Roadwave heeft een aangename fit, zonder drukpunten aan de slaap en neus. Door het open-ear ontwerp heb ik geen last van mijn oren. De bone conduction technologie geeft een heel veilig gevoel omdat je tijdens telefoongesprekken ook omgevingsgeluid opvangt. Eén keer gaat het mis bij het aannemen van een gesprek. Omdat ik op het verkeerde knopje duw, heb ik plots een brilpootje vast en verlies ik bijna de lenzen. Misschien kan de bedieningsknop aan de zijkant van Roadwave geplaatst worden. Als ik 's avonds de bril afzet, zit er nog steeds jus in de batterij. 
 
Gepolariseerde lenzen
De keuze voor gepolariseerde lenzen is voor mij het enige minpunt van de Roadwave. Deze lenzen zorgen voor een helder zicht, verbeterde kleurweergave én scherpe contrasten. 
Maar omdat ze geen match zijn voor digitale schermen, moet ik telkens de bril afzetten om inkomende berichten en mails te kunnen lezen. Dat is gedoe. Een tip voor de makers: als je deze sportieve audio-bril op de markt brengt met fotochrome lenzen, dan heb je er hoogstwaarschijnlijk een klant bij.
 
Onze tester Dirk Delvaux is fietskoerier in Leuven. 15 jaar geleden deed hij zijn koersbroek aan en begon te koerieren. Zonder een echt plan maar met een missie: duurzame stadsdistributie vanuit de kuiten. Ondertussen levert hij dagelijks brieven, pakjes en pakketten in en rond Leuven. Door weer en wind. Enthousiast. Stipt en 100% uitstootvrij. Meer info: www. vi-tes.be