Wahoo ELEMNT ROAM V2 | Wat is nieuw?

Wahoo heeft na 4 jaar de Wahoo Roam vervangen door de Wahoo Roam V2. Wat is er nieuw aan de Wahoo Roam V2? Wat is het verschil met de Wahoo Bolt V2? Is de Wahoo Roam V 2 de upgrade waard? Een antwoord op deze vragen, dat lees je hier!
Image

Wahoo ELEMNT ROAM V2 vs ROAM. Wat is nieuw?

64 kleuren contrast scherm (net zoals de Bolt V2)

De Wahoo ELEMNT ROAM V2 heeft een 64 kleuren scherm gekregen. Het is een logische update aangezien de Wahoo Bolt V2 ook reeds het betere scherm al had gekregen. Het is een update die zeker een meerwaarde biedt. Vooral wanneer je gaat rijden in het bos zijn de betere kleuren en bijhorend contrast tussen groen/vegetatie en de weg leuk.

Multi-band/ Dual band GPS

De multi-band / dual-band gps is een nieuwe feature op de Wahoo GPS toestellen. We hebben dit al gezien bij de nieuwere Garmin GPS toestellen maar nu dus ook bij Wahoo. Concreet voordeel: de GPS ontvangst is bij de Wahoo ELEMNT ROAM V2 een stuk beter dan bij de ROAM en BOLT V2.

Bolle knoppen

De drie knoppen die onderaan het toestel zitten om door je pagina's te scrollen zijn veranderd. De knoppen steken nu meer uit het toestel en 'liggen er niet in' zoals bij de ROAM. Een kleine verbetering maar zeker een verbetering! Vroeger kon het soms gebeuren dat je niet meteen de knop helemaal indrukte, dat is nu niet meer het geval.

32 GB geheugen en USB-C

Heel simpel, de nieuwe Wahoo ROAM V2 heeft 32 GB intern geheugen gekregen i.p.v. 4 GB die bij de vorige ROAM zat. Je kan met andere woorden meer dan genoeg kaarten en routes inladen op het toestel zonder zorgen te maken dat je hem te vol zet.

Ook de connector is veranderd van micro-USB naar USB-C.

Summit Segment Climb

Momenteel is deze functie nog niet aanwezig maar zou er binnenkort komen na een update.
Dit is vergelijkbaar met de Climbpro functie van Garmin, waar het toestel je de aankomende klim/helling, afstand tot de top, hellingsgraaad en meer laat zien. Deze zijn alleen voor vooraf geplande routes, maar het berekent automatisch de beklimmingen die voldoen aan de gegeven drempel op de route. Die drempel is dat een klim 500 m lang moet zijn en een gemiddelde hellingsgraad van 3%. Deze functie bouwt bovenop wat Wahoo eerder deze zomer lanceerde om aankomende gradiëntdetails te zien. Merk op dat zowel de bestaande Wahoo ROAM V1- als BOLT V2-eenheden dit zullen krijgen.

Route delen tussen toestellen

Momenteel is deze functie nog niet aanwezig maar zou er binnenkort komen na een update.
Deze functie maakt het mogelijk om snel routes te delen met andere Wahoo-gebruikers. Dit maakt gebruik van een mix van de Wahoo-app met de ROAM om mensen in uw omgeving te geolokaliseren en het vervolgens mogelijk te maken om snel een route naar hen te sturen.
This image for Image Layouts addon

Wahoo ELEMNT ROAM V2

Wahoo ELEMNT ROAM V2 kopen?
Wahoo ELEMNT ROAM V2 Bundle

Wahoo ELEMNT ROAM V2 Bundle

Wahoo ELEMNT ROAM V2 Bundle kopen?

Wahoo ELEMNT ROAM V2 vs ELEMNT BOLT V2

Afmetingen en gewicht van toestel

De Wahoo ELEMNT ROAM is groter dan de Wahoo ELEMNT BOLT V2.

Afmetingen:
 
ROAM V2 :2.7 inch (89mm x 54,4mm x 17,8 mm)
BOLT V2: 2.2 inch (77,4 mm x 47,2 mm x 21,3 mm)

Gewicht:

ROAM V2: 95g
Bolt V2: 70g

LED-INDICATOREN

De BOLT V2 heeft enkele LED indicatoren aan de bovenkant. De ROAM V2 heeft ook indicatoren aan de linkerkant van het toestel. De zij-LED's kunnen je in kleur de snelheid, je hartslag of het vermogen laten zien waarin je fietst.

De LED-lampjes kunnen bij zowel de BOLT V2 als de ROAM V2 in verschillende kleuren knipperen: wit, groen, oranje, rood en geel. Tijdens een training kunnen de LED's aangeven in welke zone je zit, zowel voor vermogen, hartslag, snelheid, enz. Bij een afslag worden de LED's gebruikt om de afslag aan te geven naar links of rechts.

BATTERIJ DUUR

De Wahoo ELEMNT ROAM heeft 17u batterijduur (net zoals de vorige ROAM). De Wahoo ELEMNT BOLT V2 heeft 15 uur batterijduur.

Multi-band/ Dual band GPS

Zoals daarnet ook reeds besproken. De multi-band / dual-band gps is een nieuwe feature op de Wahoo GPS toestellen. We hebben dit al gezien bij de nieuwere Garmin GPS toestellen maar nu dus ook bij Wahoo. Concreet voordeel: de GPS ontvangst is bij de Wahoo ELEMNT ROAM V2 een stuk beter dan bij de ROAM en BOLT V2.
This image for Image Layouts addon

Wahoo ELEMNT BOLT V2

Wahoo ELEMNT BOLT V2 kopen?
Wahoo ELEMNT BOLT V2 Bundle

Wahoo ELEMNT BOLT V2 Bundle

Wahoo ELEMNT BOLT V2 Bundle kopen?