WALKIE TALKIE VOOR DE JACHT KOPEN?

Welke walkie talkie is geschikt voor de jacht?

Wat komt er bij kijken?

Heb ik een vergunning nodig of niet?

Welke accessoires zijn er?

Op al deze vragen en meer vind je hier je antwoord!

 

WAT IS EEN WALKIE-TALKIE VOOR DE JACHT?

 

Niet zomaar elke walkie-talkie/zender is geschikt voor de jacht. Jagers hebben professionele walkie-talkies die 8 voorgeprogrammeerde jachtfrequenties hebben. Deze professionele toestellen worden door de verkoper voorgeprogrammeerd op de acht specifieke jachtfrequenties die in België toegestaan zijn. De te gebruiken frequenties kunnen verschillen van provincie tot provincie. De toestellen zijn klaar voor gebruik wanneer je ze aankoopt in de winkel. Je hoeft zelf geen programmatie meer uit te voeren. Het enige wat je moet doen is hetzelfde kanaal selecteren als je jachtpartners.

 

HEB IK EEN VERGUNNING NODIG OM HET TOESTEL TE GEBRUIKEN?

 

'JA' is het duidelijk antwoordt. Voor elke zender die je wilt gebruiken moet een vergunning aangevraagd worden bij het BPT. Zonder vergunning mag je het toestel niet gebruiken.
 

BIPT  (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie)

Adres:

Ellipse Building - Gebouw C

Koning Albert II-Laan 35

B-1030 Brussel 

Tel:

02/226.88.88

E-mail : 

info@bipt.be



Voor meer info over het gebruik van walkie-talkies bij de jacht en de jachtfrequenties, zie onze andere blogpost.

 

IS EEN WALKIE-TALKIE VOOR DE JACHT KRACHTIGER ALS EEN GEWONE WALKIE-TALKIE?

 

De walkie-talkies voor de jacht zijn zeker sterker dan de 'gewone' walkie-talkies die je op de markt vindt. De zenders zenden uit op een vermogen van 5 watt, waar de meeste andere zenders uitzenden op 0.5 watt. Die 5 watt heb je ook nodig in bebost en bergachtige gebieden zoals de Belgische Ardennen!

 

WELKE WALKIE-TALKIE KOMT IN AANMERKING VOOR DE JACHT?

 

Kenwood is één van de bekenste en grootste merken op de markt van de walkie-talkies. Ook voor de jacht zal je zien dat zij hofleverancier zijn van de walkie-talkies. Ze maken zeer kwalitiatieve en duurzame walkie-talkies waar je jaren plezier aan zal hebben! Het voordeel van dergelijk groot merk is dat je dan ook veel accessoires kan bijkopen volgens u noden.

 

Gerelateerde berichten