Kaarten en navigatie update Edge 1030 (Plus), Edge 530 en 830

Garmin heeft in juni 2021 een belangrijke update gedaan van zijn belangrijkste Edge toestellen op dat moment; Edge 1030 (Plus), Edge 530 en 830. Hierdoor kan je verschillende kaarten kiezen voor je navigatie en staan er richtingaanwijzers op de route. Een zeer nuttige update! Lees hier meer.

Kaartupdate

Garmin heeft 3 kaartthema's (High Contrast - MTB - Classic) toegevoegd met verschillende kleuren en andere contrasten. Zo kan je zelf kiezen welke kaart voor u het beste werkt. Voor ieder wat wils dus!

HIGH CONTRAST | de lijnen zijn zeer donker waardoor het contrast met de route en de achterliggende kaart veel groter is dan de andere thema's:

 

MTB | dit thema lijkt sterk op de Classic kaart maar wanneer je aan het rijden bent worden de interessante MTB wegen met een dikkere lijn aangeduid. 

   

CLASSIC | dit thema heeft veel kleuren en is zachter dan het High Contrast thema.

 

Hoe kan je de kaarten kiezen:

  1. Ga naar instellingen
  2. Kies het profiel dat je wilt aanpassen
  3. Ga naar 'Navigatie'
  4. Vervolgens naar 'Kaart'
  5. En kies 'Kaartthema' bovenaan

Navigatie update

Tijdens het narijden van een route staan er vanaf nu kleine witte driehoeken die de richting aangeven. Sta je aan het begin van een route kan je nu dus niet meer twijfelen welke kant het op is! Een zeer goed en vooral logische update.

 

Een update kan je uitvoeren via Garmin Express op de PC/Mac, zie hier: https://www.garmin.com/nl-BE/software/express/windows/ OF via de Garmin Connect app via je smartphone.

Heb je nog geen Garmin fietsgps? Kijk dan snel HIER!